Prodej tvarůžkových moučníků roste o desítky pct
Cukrárna v Lošticích na Šumpersku místo sladkostí prodává moučníky vyrobené z Olomouckých tvarůžků, které jsou univerzálnější pochoutka než mnozí labužníci tuší. Z pikantního sýra s nezaměnitelným aroma lze kromě obligátních pomazánek či smažených jídel vyrábět také voňavé dorty a zákusky, které se tváří sladce, ale chutnají slaně a mají typickou vůni. Prodej tvarůžkových moučníků rychle roste.
Netradiční tvarůžková cukrárna funguje od začátku letošního roku nedaleko loštické společnosti A.W., která je jediným výrobcem pravých olomouckých tvarůžků na světě. "Jakmile jsme naše původní lahůdky přejmenovali na tvarůžkovou cukrárnu, tak k nám míří daleko víc zákazníků. Prodej tvarůžkových moučníků od začátku roku vzrostl o 50 procent," řekl dnes ČTK na festivalu gastronomie a nápojů Olima v Olomouci spolumajitel tvarůžkové cukrárny Zbyněk Poštulka, který si už nechal zaregistrovat ochrannou známku na tuto netradiční prodejnu. Tvarůžková cukrárna v Lošticích má v nabídce deset druhů moučníků, mezi kterými nechybí tvarůžkové šátečky, kremrole, koláče, vdolky, dorty, rolády, lokše, štrúdl či řezy plněné tímto sýrem s nezaměnitelným aroma. Základem moučníků jsou korpusy z listového těsta a lehká tvarůžková pěna vyrobená z řádně uležených olomouckých tvarůžků.